Signe faldt og har slået sig

Sådan lød det i går, da Dansk Folkehjælp var ude med det første børnekursus i Børnehuset Nørre Aaby, hvor børnene blandt andet lærte at ringe 112 og give de korrekte oplysninger til alarmcentralen. Børn kan langt mere end de voksne tror, og de er hurtige til at tage ved lære. Instruktør Michael Johnsen var imponeret over, at børnene blot skulle se øvelsen ”At lægge i stabilt sideleje” før end de selv kunne udføre det på pædagoger og hinanden.

Det er dog også noget anderledes at undervise voksne, idet voksne som Michael nævner, bliver siddende på samme stol, hvilket børn i den alder bestemt ikke gør. Der er rigtig meget liv i de størrelser, men også stor nysgerrighed og lyst til at lege og lære. Og det er netop gennem leg og læring, at Dansk Folkehjælp underviser børn i førstehjælp.

Leder af børnehuset Mette Buus oplyser, at hun i en statistik har set, at kun et ud af 10 børn har kendskab til førstehjælp. Det synes, hun er chokerende. Mange ved slet ikke hvad 112 er. Det vil børnehuset gerne gøre noget ved, så Børnehusets børn ved, at de også kan gøre en forskel.

Institutionen har nu fået udleveret undervisningsmaterialer, så de selv kan fortsætte førstehjælpsundervisningen for alle deres børn.

Dansk Folkehjælp glæder sig til at komme ud på de øvrige 79 daginstitutioner i projektet i den kommende tid.

Se også indslaget TV2 Fyn

SAVING LIFE er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på www.interreg5a.eu.